Bloggvänner

onsdag 2 maj 2012

Vår, vår, VÅR!

Nu äntligen, ÄNTLIGEN är det verkligen VÅR även i Torsfäboda. Snön har fått ordentligt stryk under helgen, men det finns gott om drivor kvar, och många rabatter ligger under 1-2 dm snö. Men somligt har tinat fram, allt är inte vackert;-)
Visst är det trevligt att snön försvinner och att växtligheten börjar spira, men för mig skulle inte våren vara alls samma sak utan alla fåglar. Våren är till mycket stor del en ljudupplevelse. Men nu har bofinkarna fått sällskap både i luftrummet och i ljudbilden. (Klicka gärna på fågelnamnen så blir det lite sång;-)
Storspovarna, Västerbottens landskapsfågel, drillar ljudligt. Trastarna, koltrast, taltrast och den lilla rödvingetrasten startar morgonkonserten redan vid halv 4 på morgonen. Starka stämmor hörs in genom sovrumsfönstret. Hussvalan syntes till på Valborgsmässoaftonen, men har nog besinnat sig och flygit söderöver ett tag till. Och i morse hörde jag den tidigaste av alla sångarna: Gransångaren, eller Tjaltjompen som den kallades hemma när jag var liten. Varför, ja den säger ju typ det;-) Sånglärkan drillar i skyn, ja det är vår!
Vårens första humla kom brummande i morse, och landade lystet i porslinshyacinten
Krokusarna lyser ikapp med solen

En del lyser som av guld
Glädjetjutens tid: Ett stort rejält skott av en frösådd luddpion, Paeonia mollis



Ännu en sådd sticker försiktigt upp bleka små nosar: Clematis addisonii
Välkomna hit!
Självsådda små blåsippor


Men en är ju inte blå!!! Kul med en rödlila spontansådd blåsippa! Färgen är svår att återge, den är ännu rödare på rikt.
Snökrokusen lever verkligen upp till namnet! Tuffing!

Julrosen laddar för blomning

Vid sina fötter har den årets kull av små fröbarn
Ett vårtecken det med, men inte riktigt så kul direkt: Veden måste rustas..



och det är inte över än...

Vackra aklejablad på väg upp

Narcisserna vid södergaveln lovar storslagen blomning. synd bara att den väggen ska skrapas och målas i vår, så det blir kanske inte så tjusigt som det var tänkt...















Det verkar som att nån har planerat att åka på plantmarknad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad, då blir jag glad!
Det är alltid kul se om nån läst mina funderingar;-)

Du kan kommentera även om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress. Klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå!
Åsa